onsdag 27 april 2011

Mönstet finns ute nu

På påsförvaringen dvs. den hittar ni på hemsidan http://www.pwquilt.se/ under Mönster och Väskor i vänstermenyn.

tisdag 26 april 2011

En till!

Jo skulle ju göra en till hunden... men det vill sig inte... Kan det ha att göra med tygvalet?! "Gatti Amore" står det på det, men tycker det är så gulligt och då blir det så här att det inte riktigt funkar till hundens påsar LOL
Men den är väl gullig iallfall..? Denna fick en knapp och ett band som upphängning. Mönster är på gång, kanske klart imorgon om jag jobbar på :-)

Här börjar det klia i sömntrötta ögon och snart är det Natti... önskar alla en riktigt god natt!

Påsförvaring

Ni kanske har läst att jag jagat den "perfekta" förvaringen för hundbajspåsar senaste tiden? Nåja efter mååånga pruttotyper kan jag äntligen visa en som jag är nöjd med! Tänkt att hänga i hallen men dåliga foton därute så här en på balkongen istället:
MEN jag kommer inte ha den till hundpåsar iallfall för den passar bättre i köket och förvaring för fryspåsar. Så på´t och sy en till för urspungliga ändamålet :-D


Kram på er

söndag 24 april 2011

Påsksytt

Inte mycket har blivit sytt denna påsk, varit mycket ute och med familjen. Mys! Men påsklapparna är sydda till svärmor och de ljusa till mig- de är sydda av gamla gardiner och jag gillar dem skarpt (upphängning kvarstår).
Jag har inte glömt påsförvaringen för hundpåsar. Prototyp nr 2 sydd men är inte nöjd med den en tredje finns i huvudet och väntar på att bli sydd. Kanske jag hinner det idag :-)

Hoppas alla haft en underbar påsk!

tisdag 19 april 2011

Kjolar

Igårkväll sydde jag dessa till sommaren, en till mig och en till Cassandra. Måste säga att det är väldigt kul att sy snabba kjolar!



Jakten på den perfekta bajspåsehållaren (hund) har börjat här och det står på agendan nu. En prototyp avklarad och nu vet jag hur jag vill ha nästa...

Njut av solen idag!

söndag 17 april 2011

Syvägledning liten väska

Okej, nu ska jag försöka få till det här! Börjar lite nu så ni kan börja med väskan och få den klar till påsk, om ni nu vill ha den till det. Försöker göra beskrivningen så utförlig som möjligt och hoppas på så sätt att även nybörjare ska kunna sy en!


Jag räknar med att ni först följt instruktioner och sytt broderiet tidigare inlägg http://quiltpw.blogspot.com/2011/04/handbroderi-pask-give-away.html

1. Renskär broderiet till 5 x 5 inch

2. Skär 47 st 2 inch kvadrater av så många olika tyger som möjligt. Jag dök ner i resthögen för detta projekt.
Sy ihop 5 styckna kvadrater till en hel radda (undvik att få samma tyger intill varandra) upprepa så du har 7 styckna raddor á fem kvadrater. Sy ihop resterande till rader om tre. Pressa sömmar mot samma håll radvis.

Sy sedan ihop fem av dem med fem kvadrater till baksidan. Vänd varannan rad så sömmarna hamnar åt olika håll och det är enklare att få sömmarna att mötas. Pressa sömmar mot valfritt håll.

Sy ihop två av dem med 3 st kvadrater till botten. Vänd den ena av dem så sömmarna hamnar åt olika håll och det är enklare att få sömmarna att mötas. Pressa sömmar mot valfritt håll.

Sy på de sista två med 3 st kvadrater på motsatta sidor om handbroderi. Pressa sömmar mot broderi på en sida och mot kvadrater på andra.

Sy slutligen på de kvarvarande två med 5 i rad upptill och nedtill om broderi. Pressa sömmar mot valfritt håll.

Slutligen syr du dem till en hel ytterdel. Pressa sömmar på båda sidor mot bottendel (3 kvadrater i rad).

3. Lägg ihop ytterdelen med tunnare vadd, typ vlieseline eller tunn bordsvadd. Klipp vadden något större runtom, fäst lagren och quilta på valfritt sätt. Klipp bort överflödig vadd.

4. Placera ytterdelen på fodertyget och skär ut foderdelen efter ytterdelen.


... Nu måste jag laga middag, men uppdaterar detta inlägg senare med fortsättning :-)

Här kommer fortsättningen nu

5. Skär till remsor för handtag. Mina mått på handtag blev 2 st 3 x 12 inch, ändra gärna om du vill ha annan bredd eller längd! 
Sy ihop remsorna var för sig, avig mot avig på längden, vänd remsorna. Klipp/skär tunnare vadd som fyllning 2 st 1,25 x 12 inch (i mitt fall). Trä in vadden jämt i remsorna och quilta ihop lagren, kanske med någon raksöm på längden?  
Tips! har du inte ett vändverktyg, skaffa ett! Syandet blir mkt enklare och roligare med dem.   

6. Om du vill ha något dekorativt band på väskan syr du på den nu, tänk på att kanten kommer upptill (så du inte döljer bandet) 
Upprepa på motsatta sidan av ytterdelen.

7. Placera och sy fast handtagen med mindre än 1/4 inch. Upprepa på motsatta sidan.

8. Sy ihop.
Vik ihop ytterdelen räta mot räta och sy igen sidorna med 1/4 inch sömsmån. Passa så du inte syr i handtagen som är invikta inuti!


Vik ihop de osydda hörnen och sy igen med 1/4 inch sömsmån.
Gör samma lika med foderdelen, men öka sömsmånen något snäpp för bättre passform inuti ytterpåsen.

Vänd ytterpåsen och lägg i innerpåsen i den, avig mot avig. Nåla ihop dem runtom öppningen och sy ihop med mindre än 1/4 inch sömsmån.

9. Sy kantning runt öppningen. Vet du inte hur kantning sys? Här finns en beskrivning på hur man gör det på en quilt, tillvägagångssättet är det samma. Skillnaden är givetvis att inga hörn sys.

Jag ville att mina handtag skulle "gå uppåt" och sydde därför fast dem med några stygn för hand baktill och fast i kantningens kant.

Slå i en öljett på var sida upptill, trä igenom en snodd som du sedan sätter ändstoppar på. Alternativt syr du en sleif eller dylikt att stänga till den med.

Nu tror jag att jag fått med allt... är något ändå otydligt eller konstigt kan du maila mig 

GLAD PÅSK! 

Loppis

Igår stannade vi förbi en loppis och där hittade vi lite söta saker. Filip köpte trollet, som även är en spargris. Själv köpte jag den fina plåtasken, gräddsnipan och två vackra flaskor som blev ljusstakar. Det tillhör inte vanligheten att jag handlar på loppis/secondhand- men nu när jag provat det kommer det definitivt bli fler stopp på dylikt. Finns ju så mycket skönhet bland "skräpet" !
Idag är det fiske med pojkarna på agendan och kanske en liten brasa för korvgrillning- myyyys!

Hoppas du har en härlig, solig söndag!

fredag 15 april 2011

Påskbonad

Har ju glömt visa denna! Visade lite sneakpeaks av den på förra bloggen, tänkte först göra mönster på den men så orkar jag inte :-D Ramen blev fel på denna, men det duger till mig.
Milda ljusa färger är den i för att ljusa upp matplatsen (som annars är ganska mörk med litet fönster).

Nähä, tillbaks till städningen!

Påskväskan

Den lille väska blev klar igår och Tadaa :-D så här bidde den:

Ska hitta lite "tjejgrejer" att fylla den med till en riktigt liten tjejig tjej, vill ju inte kladda ned den med godis och kladd.
Kan tänka mig att göra en liten beskrivning på den här på bloggen om det finns några som vill sy den? Den behöver ju inte heller ha broderi framtill, kanske man har nått kul påsktyg liggandes exempelvis...

Solen skiner här i Södertälje idag och det är LOVELY som jag längtat! Men innan jag tar mig ut och njuter av den ska jag ta tag i några måsten här hemma.

Hoppas ni har en härlig solig dag, vart ni än är!

torsdag 14 april 2011

Handbroderi påsk give away

Okej testar... Har försökt komma på hur man kan dela filer på Blogger.
Eftersom jag handbroderat en söt liten påskabild tänkte jag dela den med er.

 Klicka på bilden för att komma till teckningen

Själv ska jag sy en godispåse av min till tösen, ni får självklart fritt använda den till vad ni vill! Kanske kommer jag att göra en liten tutorial på min påse här sedan, men det beror ju helt på hur den blir. Så länge kan du ju brodera teckningen och kika in igen snart.

Så gör du broderiet:
Klipp/skär en bit múslin eller vanlig lakansväv något större än teckningen är runtom (6 x 6 inch räcker). Rita av teckningen mot ljusbord eller fönster i dagsljus med vattenlöslig textilpenna. Stryk på vlieseline med klisterduttar på en sida bakom eller sy på en utan duttar så nära kanten du kan.
Sy broderiet med 2 trådar moulinégarn i valfria färger (med efterstygn, nosarna fylls i helt). Tvätta rent broderiet, låt torka och stryk.
Kramar på er Syvänner

Syhelgsbilder


 

Liene´s (väska?) fram och bak

 

Vänster hemliga Liene med liten nesse- Höger Anna och Matilda med deras väskor utan hjärtan

 

Vänster- Ginger sydde bland annat denna löpare, missade fota allt annat du sydde!- Höger Hanna med sin "Nykläckt"

  

Lena och RaggarAnn med sina härliga väskor!

 

Vänster Liene pusslar med bitar- Höger Åsas "En kram till påsk"

 
 Annas och Matildas hjärtgömmor (matchande till väskorna)- höger Ann och Ginger diskuterar något intressant :-)







Anna, Matilda och Åsa Matilda, Åsa och Liene (hemlig igen...)

 
Vänster Ann och Ginger- Höger RaggarAnn




Nette
 

Åsa med söta små sydda saker

 

Höger tror jag det är Lenas påsklapp??? Missade fota en så det kan vara RaggarAnns med... Vänster- Lienes underbara matchande syhelgsalster

 





Höger RaggarAnns "Nykläckt"- Vänster RaggarAnns och Lenas Hjärtekassar.


Sist men inte minst Lenas stiliga löpare.
















Inser att jag missat fota massa grejer :-( Helgen var som vanligt UNDERBAR- tack till alla er som deltog! Till junihelgen finns nu endast 3 platser kvar, vill du med är det dags att boka nu! Mer info på hemsidan http://www.pwquilt.se/

Mönstren på både påsklappen och hjärteväskan finns nu till försäljning på hemsidan http://www.pwquilt.se/

Kramar Päivi

onsdag 6 april 2011

Ny väska på G

Ja, igår fick jag en idé som jag nu provat verkställa. Jag gillar faktiskt modellen skarpt Bara klart utvändigt, invändiga hoppas jag kunna konstruera i kväll om barnen vill vara snälla och lugna... Kanske syr jag en rosett till dekoration, eller något annar. Så här långt ser den ut så här

Nu blir det ut och rasta hunden!

tisdag 5 april 2011

Kasse

Har ju glömt visa denna kasse som jag sydde för ett par veckor sedan. Fyra olika kattbroderier, som familjen tycker ser lite arga ut.... kan jag hålla med om (om än motvilligt!)


Påminner väl mycket om BOM täcket med nallebrodeier jag gjorde för länge sedan. Men jag tror det är färgvalet som gör likheten.

Nu ser jag mest bara framemot fredag och ett härligt gäng tjejer som bara syr och skrattar hela helgen!
Appråpå det har jag nog missat att visa den bild med, den är sydd av rester från Syhelgskassen:

Kram på er alla goingar!